De omgeving van het appartement in de Algarve, Portugal

De Algarve strekt zich uit over de gehele breedte van zuid Portugal. De naam is afkomstig van het Arabische El-Gharb wat “het westen van Marokko” betekent. Alleen in Tavira, Silves en Lagos zijn nog resten van de Moorse tijd. De typisch Arabische schoorstenen zijn nog overal te zien. Hoe meer schoorstenen op het huis hoe rijker de eigenaar was.

In de Algarve komen per jaar ongeveer 7 miljoen toeristen en dat is – mede als gevolg van de meeste zonuren van heel Europa – de grootste trekpleister van Portugal. Door het wegvallen van vele Arabische bestemmingen groeit het aantal bezoekers jaarlijks met 5 tot 10 procent.
De stranden, de landschappen, het eten en de goede wijn worden genoemd als een van de meest aantrekkelijke belevingen van de Algarve. De Algarve is met meer dan dertig 18/27 holes golfcourts een waar golfparadijs voor liefhebbers van deze sport.
Het oostelijk deel van de Algarve (van Faro tot de Spaanse grens) is minder bekend, eenvoudiger maar meer authentiek Portugees en wordt gekenmerkt door vele lagunes en zanderige eilanden voor deze kust. Het aldaar gelegen beschermd natuurgebied “Parque Natural da Ria Formosa” is verkozen tot één van de zeven natuurwonderen van Portugal. Leuke en typische plaatsen zijn Castro Marim, Tavira, Santa Luzia / Luz de Tavira, Olhao en natuurlijk ook Faro met de oude stad.
De meer bekende en populaire kust van Faro tot de westkaap biedt een geheel ander aanzien met eerst duinen, daarna okerkleurige kliffen, afgewisseld met vele kleine zandstranden en vanaf Albufeira vele door water en wind gevormde rotspartijen. De luxe toeristenplaatsen zoals Quinta do Lago en Vale do Lobo in de “golden triangle” bieden vele bijzonder goede restaurants, maar ook de eenvoudige restaurantjes zijn er te vinden waar de Portugezen zelf veel eten. Een uitgebreide lijst vind je in ons appartement! Leuke plaatsen om te bezoeken zijn  Loulé (zaterdagmarkt) , Alte, Silves, Vilamoura (haven), Praia de Falésia (strand), Armancao de Pera (strand), Benagil, Ferragudo (een parel en authentiek), Alvor (baai), Lagos (oude stad), Sagres (haven) en Cabo de Sao Vincente, het op één na meest westelijke punt van Europa.
Zie ook ons fotoboek met vele tips dat voor u klaar ligt in het appartement.